Blogg > Ylf-lederens blogg

Yngreleger.no har endelig sett dagens lys. Det som innbyr til et lite klikk for deg, er et stort steg for Ylf og for foreningens 9000 medlemmer.

Sluttresultatet skal du få vurdere selv, men jeg må likevel få lov til å innrømme at jeg så langt er veldig fornøyd både med utseende og profil. Denne nettsiden fungerer like bra på mobil, som på skjermbrett, mac eller pc. Den inneholder alle de viktige artiklene som vi har trykket i Ylf Forum de senere årene, i tillegg til at det er plass til både nyhetsstoff og tekster fra våre nye bloggere, som vil bidra til å gjøre denne siden så dagsaktuell som mulig. Det skal nå bli slutt på at du må samle på et gammelt eksemplar av Ylf Forum fordi den inneholder en god artikkel om riktig lesing av lønnsslipper. Nå skal du bare kunne gå på nett og finne artikkelen direkte.

Kanskje lurer du på hva slags rettigheter du har knyttet til ferie også. Og kanskje er du usikker på om du har krav på fast stilling etter å ha gått flere år i sammenhengende vikariater. Og mens du leter etter informasjon om dette, oppdager du hovedoppslaget på nettsiden vår der det informeres om mulig konflikt og streik i neste tariffoppgjør. Du blir interessert og klikker deg inn på saken etter at du har fått svar på det andre du kom for.

«Ett av mine store håp er at du som turnuslege, LIS, stipendiat eller medisinsk vernepliktig befal vil komme til å gå inn på yngreleger.no som en av de 4-5 nettsidene du gjerne skanner innom hver dag.»

- Christer Mjåset -

Nå når vi deg på dagen!

Det siste momentet er en viktig utvikling for oss som sitter i Ylf-styret. Med yngreleger.no kan vi gjøre noe som vi ikke kunne med Ylf Forum – nemlig å nå ut med informasjon til deg som medlem uten å ta hensyn til en trykketid på over en måned. Et viktig budskap om f. eks. faste stillinger, kan samtidig som det legges ut på yngreleger.no, deles på Facebook-siden vår og på styrets egne sider, det kan deles på Twitter, og det kan sendes ut som medlemsbrev til alle i Ylf. Jeg håper og tror derfor at denne nettsiden skal bidra til å styrke informasjonstilbudet til medlemmene. Og jeg er overbevist om at vi kommer til å nå de nye medlemmene våre langt tidligere i karrieren enn før. Nå er Ylf bare et klikk unna. Du må ikke vente på å få tilsendt neste utgave av medlemsbladet vårt, før du hører fra oss.

Du kan også hjelpe oss!

Legeforeningen og yrkesforeningene gjør daglig en enorm jobb for å nå ut til medlemmene, men dette er krevende og så langt har man ikke vært flinke nok til å bruke de digitale plattformene som fins. Ylf trenger likevel hjelp av DEG for å kunne gjøre denne digitale satsningen optimal. Vi trenger hjelp til å få folk til å ta det første klikket på pc/mac/nettbrett/mobil, og slik kan du bidra til å gjøre det lettere:

  • Legg til yngreleger.no på hjem-siden din på mobiltelefonen og få rask tilgang til nettsiden. Er du alltid oppdatert om Ylfs arbeid, har vi kommet en lang vei med vårt informasjonsarbeid.
  • Blir denne nettsiden blokkert på jobb-PC-en på arbeidsplassen din, så meld fra til sykehusets kommunikasjonsavdeling.
  • Lik oss på Facebook (trykk her)! Og inviter gjerne dine legevenner til å gjøre det samme. Vi kommer til å dele en god del artikler fra yngreleger.no på Facebook-siden vår. Ved å like Ylf, kan du bli holdt oppdatert – men også hjelpe oss med å spre informasjon ved å dele innleggene våre.
  • Del innleggene/artiklene på yngreleger.no direkte på Facebook og Twitter ved å trykke dele-lenkene øverst på hver side.
  • Har du twitterkonto og ønsker å kommentere det vi skriver om på yngreleger.no, legg til @yngreleger eller @christermjaset i tweet’en din, så vi i styret kan retwitre det du sier – ev svare deg.
  • Har du lyst til å bidra til arbeidet med yngreleger.no – så si ifra! Vi trenger engasjerte medarbeidere som kan ta bilder, skrive artikler, lage illustrasjoner, blogge etc. Ta kontakt med redaktør Hanne Valeur om du lurer på noe.

Hvordan skal vi bli enda bedre?

Ett av mine store håp er at du som turnuslege, LIS, stipendiat eller medisinsk vernepliktig befal vil komme til å gå inn på yngreleger.no som en av de 4-5 nettsidene du gjerne skanner innom hver dag. Skal vi klare det, må vi i Ylf-styret jobbe jevnt og trutt med å tilby det medlemmene våre faktisk vil ha. I tiden som kommer er vi derfor avhengig av tilbakemeldinger på hva som fungerer/ikke fungerer på denne nettsiden (epost: ylf.redaktor@legeforeningen.no eller christer.mjaset@legeforeningen.no). Om det er noe dere savner eller har gode ideer til nye løsninger, så meld gjerne fra om det også. Dette digitale løftet gjør vi best sammen, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen!

Så velkommen til din nye digitale hverdag som medlem i Ylf! Jeg håper du vil klikke innom oss ofte!