Blogg > Redaktørens blogg

De siste dagene har yngre leger og overleger vært samlet i Trondheim for vårkurs og årsmøte. For noen var det første gang, mens andre har dette som fast tradisjon hver vår. Yngrelegers redaktør var blant førstnevnte.

Et nyoppusset Britannia hotell i Trondheim huset 24.-26. april en god blanding unge leger og leger med noe gråere hårmanke da yngrelegersforening og overlegeforeningens vårkurs og årsmøte ble arrangert.

Jeg var lettere nervøs da jeg trillet bagen inn gjennom glassdørene på Britannia. Riktignok hadde jeg vært igjennom programmet x-antall ganger på styremøter i Ylf. Men hva var egentlig dette? Vårkurs, årsmøte og landsråd.

Det er oddetallsår i år og valg i foreningene. Ylf hadde fire sterke kandidater til ledervervet, og ikke overraskende preget dette store deler av årsmøtet. Kandidatene var enige om mye – arbeidsforhold, arbeidstid og lønn vil fortsatt være viktige kjernepunkter i foreningens arbeid. Men hvilke saker ville de prioritere? Hva ville det gå på bekostning av? Og hvordan ville de jobbe for å nå målene? Om det ble lettere å velge etter en intens debatt, er ikke sikkert. For det var ingen tvil; landsrådet hadde fire solide kandidater å velge mellom. Men først på årsmøtets andre dag var det valg i Ylf, så kandidatene måtte tåle enda noen timer på pinebenken.

Om det er fordi overlegene er mer rutinerte, prater mindre eller rett og slett har lyst til å utnytte hotellfasilitetene i større grad enn sine yngre kollegaer, er uvisst. Det som derimot er sikkert er at de fikk unnagjort både valg og årsmøte på én og samme dag, i motsetning til sine yngre kollegaer som bruke to. Gratulerer til Anne-Karin Rime som ny leder av overlegeforeningen!

Dag to og endelig valg i Ylf! Etter to valgrunder, kunne Kristin Kornelia Utne motta applaus som foreningens neste leder. Med seg i lederduoen får hun Clara Bratholm. At Ylf er i trygge hender, er sikkert. Les resten mer om det nye styret her!

Landsrådet er hjertet i Ylf; de er medlemmenes representanter. Deres vedtak er foreningens politikk. Og det var flere saker på dagsorden under årsmøtet, enn valg av leder. Hvordan skal foreningens økonomi se ut i årene fremover? Hva med spesialistutdanningen? Lønn? Hva skal man prioritere å jobbe mer med, hva skal man jobbe mindre med? På årsmøtet skal det debatteres og stemmes. Noen er enige, noen er uenige. Forslag fremmes. Det er replikker, saksopplysninger og nye innlegg. Alt for å forme en politikk som er til medlemmenes beste, en politikk som vil påvirke alle de rundt 10.000 "yngre" legene i Norges land. Takk til dere som står opp og kjemper for deres unge kollegaer!

Da jeg trillet kofferten ut gjennom glassdørene på Britannia hotell fredag ettermiddag, var jeg litt klokere, flere bekjentskap rikere og kan glede meg til to nye år som redaktør. Takk for tillitten!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer

  1. Gratulerer til Ylf og yngreleger.no med å ha sikret seg en utrolig dyktig redaktør for kommende periode!