Nyheter > Aktuelt

Etter fem dager med streik over en ny kontrakt helsemyndighetene ville påtvinge yngre leger i England, satt partene seg til forhandlingsbordet igjen. Nå foreligger det et nytt kontraktsforslag. Men vil medlemmene godta det nye forslaget?

Etter en 3,5 år lang konflikt mellom den engelske legeforeningen (BMA) og det engelske helsedepartementet ble det i går enighet om en ny kontrakt for de yngre legene. Legene har til nå streiket I fem dager. Sist gang trakk de seg fra all legevirksomhet og lot overlegene drifte sykehusene i to dager.

Helseminister Jeremy Hunt kaller gårsdagens løsning et «stort steg fremover», men flere av de yngre legene mener at BMA har kompromisset for langt i oppgjøret.  Detaljene i den nye kontrakten offentliggjøres ikke før 31. mai, men de foreløpige detaljene avslører økt fokus på veiledning, bedrede vilkår for kvinner som tar svangerskapspermisjon (slik at de ikke mister ansiennitet og lønn) og i tillegg strengere arbeidstidsreguleringer.

Den nye kontrakten skal stemmes over i juni av 40 000 medlemmer i BMA, så det er fremdeles mulighet for at avtalen vrakes. Dette på tross av at BMA anbefaler sine medlemmer å stemme ja til forlaget.

Mer informasjon om den nye kontrakten finnes på BMAs hjemmesider.


Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer