Nyheter > Aktuelt

Slik ser det ut på bakrommet til Spekter...om vi skal tro @Yngsepyngs. Legen bak denne twitterprofilen har underholdt twitter-publikummet med humoristiske skråblikk på konflikten mellom Akademikerne og Spekter.

Det har vært meget stille fra helsepolitikere og andre sentrale helseaktører så langt i streiken. Det har ikke gått upåaktet hen:Mange fikk kanskje med seg VG-saken hvor Spekterdirektøren påstår at "leger tjener veldig mye på dagens ordning som Legeforeningen nå vil tariffeste som eneste mulige". Vel, hvem er det som tjener mest?Streiken handler ikke om lønn - men det hadde jo vært mye enklere for Spekter om det faktisk var penger som var temaet...

Tekst: Hvordan skal vi få legene til å gi seg? - Si at det handler om lønn... -...og griske leger! - Men vi har jo tidligere sagt at det ikke handler om økonomi...Og så var det de gravide da, som Spekter ikke ser noen grunn til at trenger et kollektivt vern mot å presses til vaktarbeid på slutten av svangerskapet...Man kan lett bli motløs av arbeidsgiversidens argumenter og holdninger slik de er blitt fremført de siste ukene. Hvem vil ønske seg en sykehuslegejobb under slike forhold?

Nei, her er det bare å brette opp armene og fortsette kampen - for å sikre uthvilte leger på jobb, forsvarlig pasientbehandling og et arbeidsliv som ikke settes tilbake til forhistoriske tilstander. Og for å unngå at nyutdannede, motiverte sykehusleger ender opp med betuttede ansiktsuttrykk og knuste drømmer i møte med norske sykehus.

Bak twitter-profilen @Yngsepyngs står lege i spesialisering ved Haukeland sykehus, Yngvar Haaskjold. Dette var bare noen utvalgte godbiter fra memesne til Yngvar. Om du vil ha flere artige blikk på konflikten, kan følge @Yngsepyngs på twitter her.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer