Blogg > Yngreleger-bloggen

"Hva er ledelse?" spurte Jan Frich i starten av sitt foredrag på Helselederskolen. Ja, si det!

Etter fjorårets suksess var det forrige helg endelig klart for kohort 2 av Helselederskolen, og 24 deltakere fra rundt om i det ganske land var samlet for en dag spekket med spennende foredrag og oppgaver. Målet er å lære mer om helseledelse.

Helselederskolen er et kurs som er utviklet i samarbeid med Ylf og UiO med inspirasjon fra Health Leadership Academy (HLA) i England. Tanken er å få flere leger inn i lederstillinger, såkalte «hybridleger».

Det var en spent gjeng som samlet seg rundt langbordet i det provisoriske Legens hus. Dagen startet med et innlegg av president i Legeforeningen, Marit Hermansen. Det var veldig interessant å få høre om hennes vei til å bli leder i DNLF, skapt både av små og store tilfeldigheter i livet, og om viktigheten av å ta valg og «å tørre å hoppe».

Etter hvert ble det tid til å treffe de andre deltagerne og småprate litt med nye bekjentskaper. Som deltaker ble man utfordret: Prat to minutter med sidekameraten, deretter 20 sekunders presentasjon der man skulle understreke det mest interessante! Kort oppsummert viser det seg at leger gjør mer enn bare å jobbe – hvem hadde trodd det? Årets kohort er en variert gjeng med folk fra alle geografiske kanter av Norge, forskjellige utdanningsbakgrunner og de aller fleste fagfelt. Rett og slett en godt sammensatt gjeng. Det lover godt for videre samlinger!

Jan Frich, viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF, var neste foreleser på programmet og startet innlegget sitt med «Hva er ledelse?». Et temmelig bredt spørsmål som la et godt grunnlag for videre diskusjon og refleksjon i lys av hans foredrag om ledelsesteori. Som seg hør og bør på slike kurs, var det en øvelse som skulle testedeltakerne i grupper. Kort fortalt: Bygg et høyest mulig tårn med et utvalg utdelte deler. Om du vil prøve selv:

  • Ingredienser: Omtrent en meter teip, en meter hyssing, 17 tørre spaghetti og en marshallows.
  • Tid: 20 minutter.
  • Mål: Det høyeste punktet der marshmallowsen står.

Vinnertårnet ble 70 cm! Jeg anbefaler å prøve selv og sende inn bilde til yngreleger.no (ylf.redaktor@legeforeningen.no)!

I regi av alumni fra første kull i fjor, ble dagen avsluttet med middag sammen ute. Neste samling er i oktober. Da får vi se om det er blitt flere hybridleger siden sist!

Hørs!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer