Blogg > Yngreleger-bloggen

Gå foran som et godt eksempel, folkens, kjenn deg selv og ikke glem WiFi!

HEI, BLOGGEN!

Forrige helg var ”kohort 2” av Helselederskolen igjen samlet i Oslo, denne gangen for å snakke om motivasjon, ledelsespsykologi og kommunikasjon! Veldig interessante temaer som ALLE leger og medarbeidere bruker i hverdagen, uavhengig av stilling eller tittel. Med andre ord et veldig anvendelig tema.

Vi startet med å få høre fra Ying Chen, avdelingsoverlege på patologen OUS. Med smittsomt humør og engasjement snakket hun om viktigheten av nettopp motivasjon og kommunikasjon hos sine ansatte. Hun vektla viktigheten av medvirkning, mestring og tilhørighet og pakket det hele fint sammen med blant annet et kinesisk ordtak: «Tenn et lys, heller enn å klage over mørket». Etter foredraget er det en ting som er sikkert: Engasjement smitter, og det anbefales å prøve!

Etter minglelunsj bestående av prat, brus og sandwich fikk vi høre fra Ivan Spehar som er organisasjonspsykolog og førsteamanuensis ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi ved UiO. Her fikk vi blant annet en lyninnføring i ”BIG5”, og vi fikk gjøre et utdrag fra testen for å se hvordan vi scoret oss selv og hvordan det var sammenlignet med det teorien sier er gode ledere. Spennende. Det var også gruppearbeid der vi skulle fortelle om en gang vi løftet frem en medarbeider, samt teorier rundt hvordan skryt fungerer. Annet minneverdig var selvfølgelig den modifiserte varianten av Maslows behovspyramide som høstet herlig seminarlatter da den ble presentert:

Det var tre punkter for god ledelse jeg synes var viktigst å ta med meg fra Kirkegata 25 før jeg dro på konsert med Åge Aleksandersen (en gang Trondheimsstudent, alltid Trondheimsstudent):

  • Kjenn dere selv.
  • Kjenn medarbeiderne.
  • Kjenn organisasjonen.

TLDR: Gå foran som et godt eksempel, folkens, kjenn deg selv og ikke glem WiFi!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer