Blogg > Yngreleger-bloggen

​- Takk for jobben dere gjør med å sikre hele Norges helse, skriver Ylf-lederen i årets 17. mai-hilsen.

Kjære kolleger,

Gratulerer med dagen!

Året så langt har vært en berg og dalbane av uforutsette hendelser, særlig for leger og annet helseperonell.

Fra omlegging av driften på alle landets sykehus i mars, usikkerhet på når og hvordan «bølgen treffer», til nedskalering av beredskap og opptak av elektiv drift i mai.

Legene har, som alltid, håndtert krisen med faglig tyngde, omstillingsvilje og ikke minst tålt å stå støtt i usikkerhet. Mange har vært måttet sitte hjemme i ukesvis, andre har fått lagt om vaktplanen sin på kort varsel, og jobbet natt og helg for å teste, behandle og vurdere.

Legenes uvurdelige kompetanse blir enda tydeligere når en krise inntreffer. Uten oss finnes ikke faget, kuren eller diagnosen.

Årets nasjonaldag blir ikke som vanlig, men vi ferier allikevel vårt land og vår frihet.

Takk for jobben dere gjør med å sikre hele Norges helse.

Jeg ønsker alle en flott feiring, særlig dere som ferier på jobb!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer