Nyheter > Aktuelt

Legepresident Marit Hermansen holdt appell til de streikende uten for Ullevål sykehus i dag formiddag.

Det var godt oppmøte utenfor Ullevål sykehus i dag da legepresident Hermansen holdt en appell til de streikende.

– Medbestemmelse! Det er det vi streiker for! appellerte Hermansen til stor applaus fra de fremmøtte.


Streikevaktene hadde tatt plass fra morgenen av, og utover formiddagen ble det folksomt rundt gjengen i gule streikevester. Mange av legene ved sykehuset la lunsjpausen innom streikestanden. Også pressen møtte mannsterke opp for å dekke sykehusstreiken.

Marit Hermansen holder appell til de streikende ved OUS flankert av TV-kameraene.

Vi skal ikke gi oss på dette!

Hermansen la stor vekt på betydningen av medbestemmelse som en viktig grunnfaktor i den norske modellen, og gjorde det klart at Akademikerne ikke vil gi seg i kampen om legenes arbeidstid.

Her kan du lese hele appellen:

Det er godt å se dere!


Akademikerne er i streik. Det er et stort ansvar å avtale så store unntak fra arbeidsmiljøloven som vi gjør i våre avtaler. Vi gir arbeidsgiver stor fleksibilitet. For oss er det viktig at dere som arbeidstakere ikke skal bli stående alene overfor arbeidsgiver. Det er derfor vi har kollektive avtaler. Og det er derfor Akademikerne er i streik!


Det er godt å se dere alle sammen, fra alle medlemsforeningene i Akademikerne her i dag.


Medbestemmelse! Det er det som har gitt oss velferdsordningene i Norge, det er det som har gitt oss det moderne arbeidslivet, det er det som er kjernen i den norske modellen. Og det er det som skal løse utfordringene, det skal gi oss det moderne helsevesenet.


Medbestemmelse! Det er det vi streiker for. Og det er det alle fagorganiserte er opptatt av. Vi har fått stor støtte fra andre foreninger, fra Sykepleieforbundet, fra de som jobber i sykehusene. Og vi har stor støtte i Akademiker-foreningene.


Det er dette vi skal kjempe for. Det er det dere skal stå her og kommunisere mens vi er i streik. Takk for at dere er her og gir støtte.


Vi skal ikke gi oss på dette!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer