Nyheter > Fra foreningen

Årets vårkurs og årsmøte avholdes i Fredrikstad i slutten av april. - Vårkurset er spekket med spennende foredrag, faglige diskusjoner og sosialt påfyll. I år er temaene ledelse og konflikthåndtering, og vi har vært heldige og fått med mange gode forelesere, sier Ingeborg Henriksen som sitter i kurskomiteen for Ylf. Les mer og meld deg på!

I slutten av april er det klart for Ylfs vårkurs og årsmøte Fredrikstad, og som i 2019 arrangeres det felles vårkurs med Overlegeforeningen. - Det er fint å kunne reise rundt i landet på slike arrangementer og i år falt valget på Østfoldbyen, sier Ingeborg Henriksen som sitter i kurskomiteen for Ylf.

Arrangementet starter med "Yngstelegesamling" kvelden 21. april. Hovedprogrammet starter morgenen etter og varer til og med 24. april, og inkluderer både vårkurs og årsmøte. Hva er forskjellen på «vårkurs» og «årsmøte»? - Årsmøtet er der hvor Ylfs politiske program besluttes. Da samles Landsrådet (Ylfs høyeste organ) og andre engasjerte tillitsvalgte og medlemmer for å diskutere og bestemme hva som skal være foreningens viktige oppgaver fremover. Vårkurset er kurs for tillitsvalgte og andre medlemmer om ulike aktuelle saker. I år er temaene ledelse og konflikthåndtering. I tillegg er det selvsagt tid til sosial hygge! svarer Henriksen.

Ingeborg Henriksen sitter i Ylf-styret og er med i arrangementskomiteen for årets vårkurs og årsmøte i Fredrikstad. Foto: Karianne Haga

Alle Ylfs medlemmer kan delta på både vårkurset og årsmøtet. De som er tillitsvalgte i Ylf har rett til 12 dager fri per kalenderår for å delta på kurs i regi av Legeforeningen, mens alle andre medlemmer har rett til seks dager fri per kalenderår.

Meld deg på her!

På vårkurset samles Ylfere fra hele landet. Noen kjenner hverandre godt fra før, men langt fra alle. Det kan kanskje være litt skummelt å melde seg på om man ikke vet om noen andre som skal? - Det kjenner jeg meg igjen i! Jeg håper likevel du blir med. Det er veldig hyggelig å bli kjent med tillitsvalgte og kollegaer fra andre steder i landet. På formiddagen før årsmøtet starter har vi et eget kurs («Ny i Ylf») for alle som ikke har vært med på liknende før. Der får man en fin introduksjon til Legeforeningen og Ylf, svarer Ingeborg.

Les mer om hvordan man forbereder seg til årsmøte her! (Saken handler om tariffkonferansen, men prinsippene er de samme.)

Ingeborg har deltatt på en rekke vårkurs, og oppsummerer det slik: - Vårkurset er spekket med spennende foredrag, faglige diskusjoner, mye kaffedrikking, skravling og sosialt påfyll. Anbefales! Hva gleder du deg mest til ved årets program? - Oj, det var et godt spørsmål. Jeg gleder meg mest til å møte alle sammen! Jeg tror ikke jeg klarer å velge ut én ting fra programmet, for vi har vært heldige og fått med mange gode forelesere i år. Jeg håper vi sees i Fredrikstad, avslutter hun.

Les mer og meld deg på her!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer