Nyheter > Aktuelt

- Det skal være nær sagt ubegrenset takhøyde for diskusjon, sier påtroppende redaktør for yngreleger.no, Mikal Jacob Hole.

Første september tar Mikal Jacob Hole over som ny redaktør for yngreleger.no etter at Karianne Haga, som har sittet som redaktør siden 2019, ikke stilte til gjenvalg tidligere i år.

Foruten å være redaktør er Mikal doktorgradsstipendiat på Norsk senter for PSC ved Rikshospitalet og UiO, der han har vært siden han var ferdig å studere.

Under studietiden i Tromsø startet Mikal et medisinstudentmagasin. - Jeg er dessverre litt usikker på statusen nå. Arrhythmia het det. Vi ville ta pulsen på studentlivet og kanskje diagnostisere noen sosiale eller faglige arytmier i medisinstudiets indre liv? Jeg synes i alle fall det ble veldig bra, kanskje noen andre medisinerstudenter i Tromsø som leser dette kan gjenopplive magasinet? forteller han til yngreleger.no.

Mikal forteller at det var engasjementet for legelivet og helsepolitikk, kombinert med at han er glad i å skrive, som fikk ham til å stille til valg som redaktør tidligere i år. På spørsmålet om hvilke Ylf-saker han brenner for, svarer den nye redaktøren: - Avbyråkratisering av sykehusdriften og avvikling av helseforetaksmodellen, dele opp alle sykehus-mastodontene som er skapt de siste årene, økt bemanning på den merkantile siden for å avlaste legene, vekk fra unødvendige dokumentasjonskrav og fokus på faget. Jeg lider av svært alvorlig allergi for alt som er unødvendig i en organisasjon og tar fokuset vekk fra det vi faktisk skal skape.

Når Mikal overtar stafettpinnen, vil han arbeide for at yngreleger.no skal være en foretrukket kilde til arbeidslivsinformasjon. - Vi skal utvikle oss som en viktig debattarena for yngre leger. Her skal det vært nær sagt ubegrenset takhøyde for diskusjon. Vi skal også prøve å komme tettere på legelivet til alle våre lesere rundt i landet med intervjuer, reportasjer og videojournalistikk, avslutter han.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer