Nyheter > Aktuelt

Elleve medlemmer av sentralstyret til legeforeningen i Tyrkia er fengslet.

Den tyrkiske legeforeningen (TTB) publiserte onsdag et opprop på sine nettsider der de beskriver krig som et menneskeskapt folkehelseproblem. De ber om at krig må opphøre, og at det må bli fred. Utspillet kommer etter at Tyrkia har ført en offensiv mot den kurdiske YPG-militsen i Afrin-provinsen i Syria, og kan leses som en kritikk av myndighetenes krigføring.

Som respons på dette kalte Tyrkias president Erdogan den tyrkiske legeforeningen for "imperialismens tjenere", og han anklaget foreningen for forræderi. Elleve medlemmer av foreningens sentralstyre, inkludert lederen, er nå arrestert.

Yngre legers forening fordømmer disse arrestasjonene, og stiller seg bak kravet fra European Junior Doctors og World Medical Association om at de arresterte legene må slippes fri. Som leger har vi et ansvar for å varsle om de menneskelige konsekvensene av krig og væpnet konflikt. 

Vi oppfordrer tyrkiske myndigheter til å respektere menneskerettighetene, herunder ytringsfriheten, organisasjonsfriheten og retten til helse.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer