Nyheter > Aktuelt

Foto: iStock.com/KatarzynaBialasiewicz

Lønnsoppgjøret i privat sektor er utsatt til høsten på grunn av det pågående koronavirus-utbruddet. Det betyr at også lønnsoppgjørene i offentlig sektor utsettes.

I går ble det kjent at forhandlingene mellom Norsk Industri og Fellesforbundet, frontfaget, blir utsatt til august som følge av koronavirus-utbruddet.

Forhandlingene om frontfaget setter rammene for oppgjøret i offentlig sektor, noe som betyr at de planlagte forhandlingene i stat, kommune og helsesektoren også utsettes til høsten.

– Koronaviruset har satt samfunnet i en ekstraordinær situasjon, og vi støtter fullt ut avgjørelsen som er tatt. Å hindre smitte er jobb nummer én nå, og forutsetningene for å gjennomføre normale forhandlinger er rett og slett ikke til stede, sier Kari Sollien, leder i Akademikerne.

Nye datoer for forhandlinger vil avtales mellom partene. Inntil videre vil dagens avtaler videreføres.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer