Nyheter > Aktuelt

Streikende leger ved Sykehuset Østfold arrangerer HLR-kurs mens de står på streikestand utenfor sykehuset. — Selv om vi er i streik, ønsker vi bidra med noe konstruktivt, sier streikeleder Kristin Utne.

Akademikerne har vært i streik siden onsdag morgen. 195 ansatte, inkludert 100 leger, er tatt ut i streik fordelt på fem av landets sykehus.

Blant disse er Sykehuset i Østfold. I dag har de streikende legene arrangert kurs i hjerte- og lungeredning (HLR) på streikestanden utenfor sykehuset. 

— Dette syns jeg er et bra initiativ. Det er ikke gøy å måtte gå til streik, særlig i helsevesenet hvor en streik dessverre også vil ramme en uskyldig tredjepart - pasientene. Her prøver vi å bidra med noe positivt selv om vi er i streik, sier streikeleder Kristin Kornelia Utne ved Sykehuset Østfold.

Streikende leger kurser forbipasserende og andre oppmøtte i HLR utenfor sykehuset Østfold.

Hvordan har forbipasserende og andre ansatte reagert på tiltaket?

— Tiltaket har blitt godt mottatt. Vi har hatt flere andre ansatte og forbipasserende som har fått oppfrisket kunnskapen om livreddende HLR her i dag, sier Utne.

Trappes opp

Akademikerne har varslet at streiken trappes opp fra i morgen. Da tas ytterligere 119 medlemmer ut i streik. Uttakene vil da også inkludere ansatte ved Akershus universitetssykehus, Vestre Viken, Sykehuset i Vestfold og St. Olavs Hospital. Da vil totalt 313 medlemmer ved 9 sykehus være i streik.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer