Spalter > Intervjuet

- Det er stadig nye saker som omhandler yngre leger og deres arbeidsliv, og fordi vi har såpass stor utskiftning som gruppe er det stadig noen arbeidsgivere som prøver seg!

Alder: 33

Arbeidssted: Drammen sykehus, men i øyeblikket i gruppe-1-tjeneste på Rikshospitalet, Oslo Universitetssykehus.

Hvorfor ble du lege?

Det var nok kombinasjonen av teori og praksis. Jeg likte kjemi på videregående, men ville jobbe med mennesker. Så da ble medisinstudiet et naturlig valg.

Spesialitet?

Pediatri.

Hvorfor valgte du denne?

Det er et enormt bredt felt, der man får bruk for alle deler av medisinen. Nyfødte feiler sjeldent det samme som en 17-åring.

Hvorfor stilte du til valg som styremeldlem?

- Jeg har vært så heldig å få tillitt til å være styremedlem i to perioder, og synes det er et stort privilegium å få være nestleder i denne perioden. Det er stadig nye saker som omhandler yngre leger og deres arbeidsliv, og fordi vi har såpass stor utskiftning som gruppe er det stadig noen arbeidsgivere som prøver seg!

Interesseområde

Forhandlinger, gravide leger, legespesialisten.

Et par kjappe tilslutt:


Hva klarer du deg ikke uten på vakt? Kaffe – som de fleste andre leger regner jeg med…

Favoritt medisin-app: NeoFax (pediatriske medisindoseringer).

Favoritt «sykehusdings»: Et lite plastikkmonster man kan sette på fingeren. Uunværlig i pediatrien.

Matpakke eller kantinelunsj? Matpakke.

Hvilken bok har du liggende på nattbordet? “Educated” av Tara Westover.

Og leser du den egentlig? Ja! Det en fasinerende historie om en jente som vokse opp i en crazy mormonerfamilie i Idaho, der ingen hadde fødselsattest, skolegang eller tilgang til annet enn urter når de ble syke.

Når du skal på ferie, velger du strand eller by? Strand! Jeg er en skikkelig strandløve!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer