Spalter > Intervjuet

- Jeg vil bidra til at Ylf fortsetter å motivere, inspirere og skape trygghet for legene våre.

Alder: 35

Arbeidssted: Ålesund sykehus, Helse Møre og Romsdal

Hvorfor ble du lege?

Jeg hadde lyst til å jobbe med mennesker og ha en jobb der jeg kunne gjøre en forskjell for andre. Jeg har også vokst opp med alvorlig sykdom i nær familie og har høstet både positive og mindre positive erfaringer med å være pårørende. Dette har også i stor grad motivert meg til å velge legeyrket. Det er for øvrig også, for meg, en viktig påminnelse om at vår viktigste oppgave er å hjelpe og ivareta både pasienter og pårørende. Etter å ha jobbet i noen år vil jeg si at det å være lege og få møte mennesker på deres mest sårbare, er et stort privilegium.

Spesialitet?

Indremedisin og nefrologi. Jeg har imidlertid tatt pause fra spesialiseringen det siste året og i ett år til for å ha ansvar for oppstart og innføring av ny spesialitetsstruktur i Helse Møre og Romsdal. Det er et veldig spennende og kjekt avbrekk!

Hvorfor valgte du denne?

Det var litt tilfeldig. Jeg skulle egentlig bli gastrokirurg. Etter turnustjenesten fikk jeg jobb på en medisinsk avdeling, storkoste meg der og fant inspirasjon i den indremedisinske tenkemåten. Nefrologien er på en måte nesten hele indremedisinen i en pakke: Pasienter i alle aldersgrupper, en god blanding av akutte og mindre akutte problemstillinger og man får privilegiet å få følge pasienter over lengre tid. Som et stort kinderegg!

Hvorfor stilte du til valg som styremedlem?

Jeg har vært aktiv i Ylf gjennom hele yrkeskarrieren. For meg har det vært en trygghet i arbeidshverdagen, men også motiverende og inspirerende for å jobbe med de utfordringer helsevesenet står i og jeg vil gjerne bidra til at vi fortsetter å motivere, inspirere og skape trygghet for legene våre. Leger som yrkesgruppe er en viktig premissleverandør i helsevesenet. Vår mening betyr noe! Det må vi bruke for å bidra til utviklingen av helsetjenesten vår. Og helt tilslutt: Det er viktig at Ylf-styret representerer bredden av medlemmene – de mindre sykehusene i distriktet skal også høres.

Interesseområde:

Gode arbeidsvilkår, kjennskap til grunnleggende regelverk som styrer arbeidsdagen vår og tilrettelegging for en god spesialistutdanning i sykehusene, er grunnleggende for at man skal kunne ha en god arbeidshverdag og en god spesialistutdanning. Det må vi ha for å utdanne flinke leger og spesialister, og det trenger vi! I det videre styrearbeidet vil mine ansvarsområder være spesialistutdanning, samt organisering av kurs og tillitsvalgtopplæring.

Et par kjappe til slutt:


Hva klarer du deg ikke uten på vakt? - Tyggegummi, leppepomade, vannflaske og mobil. Og så er jeg veldig glad i sparkesykkelen som tilhører medisinsk mellomvakt på sykehuset – med kurv foran!

Favoritt medisin-app: - Jeg er ikke veldig appstyrt, men slår et slag for det enkle! Felleskatalogen - fordi riktig medisin og riktig dose på kurver redder liv. Og så er Elektrolyttveilederen fra Diakonhjemmet, med alle sine flytskjemaer, veldig kjekk å ha!

Favoritt «sykehusdings»: - Scopet. Mye nyttig informasjon på et sted som stadig blir oppdatert og lagrer historiske data – kan det blir bedre?!

Matpakke eller kantinelunsj? - Definitivt kantinelunsj de gangen muligheten byr seg! Oftest blir maten spist foran pcen eller på vei til et annet sted, men det er viktig med det sosiale påfyllet kantinelunsj gir.

Hvilken bok har du liggende på nattbordet? - Bøker på nattbordet har jeg for lengst erkjent at fungerer mer som støvsamler enn underholdning. Sofaen og en god kopp te er et mye bedre bokselskap. Etter sommerferien har jeg ikke rukket å starte på noen nye bøker. I sommer leste jeg «Hotellet med de tusen lys» av Emylia Hall – fin feriebok.

Når du skal på ferie, velger du strand eller by? - Ja takk, begge deler! Jeg velger gjerne en ferie som gir mulighet for kombinasjonen, og kan trives både i by og på strand – det kommer helt an på hva som passer best når ferien planlegges.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer