Arbeidsliv

Illustrasjon: Tuva Stranger Mjønes (redaktør)

Planlegger du å ta eller holder du på med doktorgrad?

Tekst:
Cecilie Lund Vestergaard, LIS3 i psykiatri, stipendiat ved NTNU.
Cassandra Frisvoll, stipendiat ved Stiftelsen Norsk Luftambulanse.


Bli med i den nyoppretta facebook-gruppa “Ylfs gruppe for stipendiater” hvor leger som er stipendiater samles. Her kan man få råd og tips fra kolleger i hele landet. Det vil også bli en plattform hvor vi kan snakke om hvilke ting som er viktigst å forbedre for oss stipendiater.

Cassandra Frisvoll og Cecilie Lund Vestergaard er dine nye tillitsvalgte samt landsrådsrepresentanter i Ylf for stipendiatene. De forbereder seg til tariffkonferansen i Drammen hvor de skal jobbe for at stipendiatenes arbeidsrammer skal bli bedre. Hovedmål er at lønnen skal bedres, men også at den jobberfaringen man har som stipendiat skal telle mer i spesialiseringsløpet. Foruten facebook-gruppa, kan de også kontaktes på ylf.stipendiat@gmail.com.

Cassandra Frisvoll

Frisvoll ble ferdig lege ved UiO våren 2019. Hun er stipendiat ved Stiftelsen Norsk Luftambulanse hvor hun forsker på traumepasienter og immunrespons. I tillegg har Frisvoll tatt vakter ved nevrokirurgen på Rikshospitalet.

Cecilie Lund Vestergaard

Vestergaard ble ferdig lege ved NTNU i 2015. Hun er LIS3 i psykiatri og stipendiat ved NTNU hvor hun forsker på søvn og behandling for søvnvansker. Cecilie har tidligere vært vara yngsterepresentant i Ylf.

Praktisk informasjon

  • Tillitsvalgtordningen bestemmes ut fra tariffområdet. I Ylf er det to Landsrådsrepresentanter for stipendiater som sitter to år om gangen.

  • Landsrådsrepresentantene for stipendiater har som oppgave å fremme stipendiatenes interesser i Ylf sitt landsråd. De bistår også i aktuelle saker knyttet til for eksempel stipendiaters lønn- og arbeidsvilkår.

  • Stipendiater som har hoved- eller bistilling i et helseforetak, kan også få støtte fra de tillitsvalgte i helseforetaket, på samme måte som leger i spesialisering og overleger.

  • Hvis man er ansatt ved universitetet, kan man også forholde seg til Legeforeningens tillitsvalgt ved universitetet.

  • Har du et innspill, en problemstilling eller sak du ønsker å snakke med Cecilie og Cassandra om? De kan kontaktes på e-post: ylf.stipendiat@gmail.com.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer