Spalter > Intervjuet

Gjennom sommeren intervjuer yngreleger.no ulike leger for å finne ut hva de leser, hører på eller ser på om sommeren. Kanskje finner du noe interessant for deg?

Sara Soraya Eriksen

  • LIS1
  • Jobber på Kjøpsvik Legekontor i Narvik kommune
  • Bor i Kjøpsvik

TUVA STRANGER MJØNES (TSM)

Hvilken bok leste du sist? (ps. utenom fagbøker i forbindelse med jobb!)

SARA SORAYA ERIKSEN (SSE)

Boka eg las sist var "Den tausen våren" av Rachel Carson, i forbindelse med Legenes klimaaksjon sin lesesirkel. Dette er ein tankevekkande bok som kom ut på 1960-tallet der forfattaren avdekker ødeleggelse av dyr- og planteliv gjennom den stadig meir omfattande bruken av plantevernmiddel etter andre verdenskrig. Ein miljøklassikar som dessverre fortsatt er skremmande aktuell!

TSM

Hva har du planer om å lese i sommer?

SSE

I sommar har eg planer om å lese "I will greet the sun again", debutromanen til Khashayar J Khabushani. Den har mottatt strålande kritikk frå blant anna Washington Post og The New York Times og har blitt beskriven som både hjerteskjærande, brilliant og brutalt ærleg. Khabushani er født i USA, men tilbragte store deler av sin barndom i Iran. Hans fleirkulturelle tilknytning ryktast det at boka høster godt av. Ei anna bok eg har på agendaen i sommar er Auður Ava Ólafsdóttir sin Eden. Eg har lenge hatt eit ønske om å ta fatt på forfatterskapet til ein av Islands mest kjende forfattarar og blei solgt då baksida av Eden avslørte anmeldelsen "en lakonisk, uimotståelig og mesterlig fortettet fortelling... Eden er noe av det mest gripende jeg har lest om klimakrisen på lenge".

TSM

Har du noen gode podkasttips?

SSE

På podkastfronten anbefaler eg Aftenposten sin relativt nyetablerte "Aftenpodden Midtøsten". Kloke refleksjoner og perspektiv på ein av dei mest hjerteskjærande og brutale konfliktane som pågår idag.

TSM

Hvilken film så du sist, og vil du anbefale den videre?

SSE

Den siste filmen eg såg var "All of us Strangers" med blant anna Paul Mescal i ein av hovedrollene. Anbefalast om du er forberedt på eit emosjonelt slag i magen og trynet - på ein gong.

Følg med på yngreleger.no videre i sommer for flere tips!

Her er en liste med lenker til Saras tips:


- Bok, "Den tause våren" av Rachel Carson
- Bok, "I will greet the sun again" av Khashayar J Khabushani
- Bok, "Eden" av Auður Ava Ólafsdóttir
- Podkast, "Midtøsten" av Aftenpodden
- Film, "All of us Strangers" av Andrew Haigh

Kjøpsvik. Bilde: Sara S. Eriksen

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer