Nyheter > Aktuelt

Foto: Hanne Valeur

Denne uken arrangerer Ylf vårkurs og årsmøte for sine tillitsvalgte. I forkant av årets møte samlet vel 50 ferske Ylf-tillitsvalgte seg til en innføringskveld før resten av gjengen kom til.

– Dette er et tiltak vi har satt inn for å sørge for at alle nye Ylf-tillitsvalgte skal kunne ønskes ordentlig velkommen og få en god innføring i tillitsvalgtarbeidet og Ylf, forteller kursansvarlig Petter Risøe.


I løpet av noen travle og hyggelige timer tirsdag kveld fikk de nye tillitsvalgte orienteringer om hvordan Ylf og Legeforeningen er organisert, hvordan forhandlingene foregår lokalt og sentralt, hva som skjer på foreningens årsmøte og tips og triks til hvordan man oppfører seg og inntar talestolen på årsmøtet, som går av stabelen om noen dager.


– Jeg husker selv da jeg var ny i Ylf. Det var mye nytt og mange forvirrede fjes, så dette har jeg hatt lyst til å få gjort noe med helt siden jeg ble med i Ylf, forteller Petter.


– Dette tiltaket gir også oss i styret en unik mulighet til å bli kjent med våre nye samarbeidspartnere. Det er tross alt de tillitsvalgte rundt om i landet som sørger for at foreningen vår faktisk fungerer godt for alle medlemmene.

Foto: Hanne Valeur

Kursgeneral Petter Risøe.

Nyttig for ferskinger

Lillian Haugen er på Ylfs vårskurs og årsmøte for første gang. Hun er tillitsvalgt på barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling i Tromsø. Hun deltok på «Ny i Ylf»-arrangementet.


– Det var veldig nyttig, sier Lillian.


– Når man er relativt ny og ikke har full oversikt over alle begreper og forhandlingssløyfer, er en sånn introduksjon veldig bra.

Foto: Hanne Valeur

Lillian Haugen deltok på "Ny i Ylf"-kvelden for nye tillitsvalgte.

Anna Hjort-Hansen er hovedtillitsvalgt på Levanger sykehus. Vi treffer henne i loungen i hotellets resepsjon i samtale med Bente Mogaard, foretakstillitsvalgt i Helse Nord-Trøndelag. Begge er ferske i vervene sine med kun litt over en måneds erfaring i tillitsvalgtrollen. 


– Dette var veldig lærerikt, sier Bente.


– Ja, som helt ferske tillitsvalgte hadde vi ikke mye peiling på hva dette går ut på fra før, sier Anna.

– Satt på spissen vet vi ikke helt hva vi gjør her», ler Bente.


– Jeg har fått inntrykk av at dette er en veldrevet organisasjon, på tross av at det er store utskiftninger. Det virker som en veldig fin og engasjert gjeng, sier Anna.

– Og det er veldig hyggelig at det settes sånt fokus på oss som er nye, og denne innføringen har vært veldig nyttig, avslutter Bente, før de to fortsetter samtalen om trønderske forhold.

Foto: Hanne Valeur

Nye tillitsvalgte Bente Mogaard og Anna Hjort-Hansen.

Dette må videreføres!

Kursgeneral Petter Risøe er veldig fornøyd med det nye tiltaket og stiller seg positiv til å arrangere flere "Ny i Ylf"-samlinger.

– Ja, dersom folk er fornøyd med dette, kommer vi garantert til å arrangere flere slike kvelder i forbindelse med andre Ylf-kurs og møter, avslutter Petter.


Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer