Nyheter > Aktuelt

Den nye firepartiregjeringen vil øke antallet LIS1-stillinger. Hvor mange stillinger de vil opprette er ennå ikke klart. - Jeg ser frem til å diskutere antall nye LIS1-stillinger og ikke om vi trenger flere, sier Ylf-leder Christer Mjåset.

17.01 ble den nye regjeringsplattformen med Høyre, Venstre, FrP og KrF presentert. De er enige om at de vil øke antall LIS1-stillinger «for å imøtekomme rekrutteringsutfordringene i fastlegeordningen og spesialistmangelen i spesialisthelsetjenesten». Dette viser at det nå er politisk vilje til å gjøre noe med den mye omtalte «LIS1-flaskehalsen». Det er imidlertid ikke definert hverken hvor mange stillinger som skal opprettes, eller når de nye stillingene vil gjelde fra. Ylf står fast på at det trengs 200 flere LIS1-stillinger nå for å løse dagens utfordringer.

- Dette er et etterlengtet signal fra regjeringen, men det gjenstår å se hva som kommer ut av det. Antallet LIS1-plasser har stått stille de siste seks årene enda vi vet at det har utviklet seg en flaskehals med tanke på spesialistbehovet, både på sykehus og blant fastleger. Jeg ser frem til å diskutere antall nye LIS1-stillinger og ikke om vi trenger flere, sier Ylf-leder Christer Mjåset.

Ylf står fast på at det trengs 200 flere LIS1-stillinger nå for å løse dagens utfordringer.

Det er med andre ord en vei igjen før man er i mål, men regjeringens uttalelse er et steg i riktig retning.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer