Spalter > Intervjuet

- Jeg vil jobbe for at ​Ylf sentralt og de tillitsvalgte lokalt skal bli bedre i forhandlinger.

Alder: 32

Arbeidssted: Førde Sentralsjukehus, for tiden i gruppe-1-tjeneste på Ullevål, Oslo Universitetssykehus.

Hvorfor ble du lege?

Det var egentlig litt tilfeldig. Jeg hadde tenkt på det en stund, men vurderte både sivilingeniør og jus, og begynte faktisk først på arkitektstudiet på NTNU. Jeg fant imidlertid fort ut at jeg heller ville lese og fordype meg i fag, enn å tegne, bygge modeller og sitte med Photoshop. Så jeg byttet til medisin etter et år, og det har jeg ikke angret på! Det er et utrolig interessant fag, fantastisk variert og en perfekt blanding av teori og praksis!

Spesialitet?

Gastrokirurgi.

Hvorfor valgte du denne?

Jeg hadde egentlig tenkt å bli ortoped fordi jeg hadde det så kjekt på ortopedisk avdeling i praksis og syntes det var utrolig artig å være med på operasjon! I turnus oppdaget jeg gastrokirurgien, og trivdes veldig godt med det – særlig diagnostikkbiten, som jeg synes det er mer av her enn i ortopedien. I tillegg var det et godt læringsmiljø på kirurgisk avdeling i Førde, noe som nok bidro til at jeg ble i faget.

Hvorfor stilte du til valg som styremeldlem?

Jeg var foretakstillitsvalgt i nesten to år og opplevde at det var mange områder jeg ville jobbe videre med. I tillegg har det alltid vært inspirerende å være på Ylf-samlinger og møte andre Ylf-ere. Dette miljøet var noe jeg hadde lyst til å være med å ta vare på og dyrke videre i foreningen. Da det var flere som oppfordret meg til å stille, var valget ganske enkelt.

Interesseområde:

At Ylf sentralt og de tillitsvalgte lokalt skal bli bedre i forhandlinger! I tillegg håper jeg at vi kan videreføre og forbedre oppfølging og kontakt med de foretakstillitsvalgte. Det er viktig at de og alle medlemmer får god informasjon, slik at medlemmene får bedre kunnskap om lover, regler, avtaler osv. i alle foreningsledd.

Et par kjappe til slutt:


Hva klarer du deg ikke uten på vakt? Ulltrøye under sykehusskjorta! Det bruker jeg fra september til mai, det er så kaldt på huset. Det gjelder bare å huske å ta den av før man går på operasjon…

Favoritt medisin-app: Den mest brukte (ved siden av Felleskatalogen) er nok metodeboken til OUS (fungerer mye bedre som app enn på data).

Favoritt «sykehusdings»: Skalpell!

Matpakke eller kantinelunsj? Matpakke, med innslag av kantinelunsj her og der.

Hvilken bok har du liggende på nattbordet? «Homo Deus» av Yuval Noah Harari.

Og leser du den egentlig? Skal begynne på den snart.

Når du skal på ferie, velger du strand eller by? Fjellet!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer