Spalter > Intervjuet

Ylf har fått to nye jurister inn i sekretariatet. Anders Schrøder Amundsen og Mathias Gravdehaug skal jobbe tett sammen med nåværende styre i tiden som kommer - og vi har slått av en prat med én av dem.

Mathias Gravdehaug

27 år gammel mann fra Godlia i Oslo, kommer gående til Legenes Hus for styremøte i Ylf. Samarbeider godt og ved god allmenntilstand. Lys våken, klinkende klar og orientert for tid, sted, person, lover og forskrifter.

Alma mater: Universitetet i Oslo, master i rettsvitenskap.

Arbeider: Avdeling for jus og arbeidsliv, Den norske legeforening, Ylf's sekretariat.

- Hei! Hva jobber du med i Ylf?

- Jeg er juridisk rådgiver for Ylf sitt sekretariat.

- Hva og hvor har du studert og hvor jobbet du før?

- Denne våren ble jeg ferdigutdannet jurist fra Universitetet i Oslo, altså har jeg en master i rettsvitenskap. Under studiet jobbet jeg blant annet ved Ila fengsel, for rettshjelpstiltaket Jussbuss, og i Datatilsynet.

- Hva var ditt forhold til leger før du begynte her?

- Nærmest ikke-eksisterende, får jeg være ærlig – og heldig? – å si. Fastlegen min er en veldig ålreit dame jeg ikke ser så altfor ofte, ellers har jeg noen venner som er under utdanning og i spesialiseringsløpet. Glupe, hardtarbeidende og fine folk.

Man må nyte for å yte. Dessuten må det drikkes kaffe. Men det henger jo egentlig sammen.

- Hva ser du frem til å gjøre i Ylf?

- Jeg ser frem til å lære mer om hvilke utfordringer som finnes for leger i spesialisering, og forhåpentligvis bidra til å løse ihvertfall noen av disse. Det er en del å ta tak i.

- Fått bekreftet eller avkreftet noen stereotypier?

- At stetoskop er noe som brukes regelmessig, og faktisk gjerne henger rundt halsen! Det har jeg aldri helt trodd på.

- Helt til slutt Gravdehaug, tre raske spørsmål. Bok på nattbordet?

- Jeg har en bokklubb der neste bok ut er "Stakkar" av Matias Faldbakken. Den gleder jeg meg stort til å lese.

- Kuleste fiktive lege?

- Ingen av de fiktive legene jeg kommer på er så veldig kule. Så jeg sier en ekte i stedet: Henry Marsh, som blant annet har skrevet boka "Do no harm". Anbefales på det sterkeste!

- Beste tips for å yte på jobben?

- Å nyte. Man må nyte for å yte. Dessuten må det drikkes kaffe. Men det henger jo egentlig sammen.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer