Spalter > Intervjuet

- Jeg ønsker å bidra til at spesialiseringsreformen blir en kvalitetsreform.

Alder: 36

Arbeidssted: Stavanger Universitetssykehus

Hvorfor ble du lege?

Det lå nok ingen brennende altruisme bak valget å studere medisin, men jeg var interessert i naturvitenskap, ville utfordre meg selv, og så trives jeg helt klart best når jeg jobber sammen med andre og med noe praktisk. I tillegg var det viktig for meg å velge et yrke med lav risiko med tanke på arbeidsledighet og som gav meg økonomisk uavhengighet som kvinne.

Spesialitet?

Anestesi.

Hvorfor valgte du denne?

Jeg hadde egentlig planer om å bli kirurg eller ortoped, men jeg ble helt oppslukt av anestesifaget da jeg jobbet som lege i Afghanistan. Legekontoret lå i samme bygg som sykehuset, og jeg fikk observere og delta i traumemottakene sammen med anestesileger som var veldig entusiastiske og inkluderende. Nå sender jeg snart inn spesialistsøknaden, og trives fantastisk godt med valget jeg har tatt.

Hvorfor stilte du til valg som styremedlem?

Det vil lønne seg for sykehusleger i fellesskap å jobbe for god kvalitet i legespesialisering, lønnsutvikling og med politisk arbeid for å beholde et sterkt offentlig helsevesen. Jeg var redd for at den strategiske retningen Ylf hadde tatt den siste tiden ville svekke de mulighetene. Jeg stilte til valg fordi jeg følte et ansvar for å bidra til økt samarbeid for å nå Ylfs mål, og fordi jeg er spesielt interessert i ny LIS-utdanning og konsenkvensene reformen vil ha for fremtidens leger og samfunnet forøvrig.

Interesseområder:

Jeg ønsker spesielt å bidra til at spesialiseringsreformen blir en kvalitetsreform. Jeg er opptatt av problematikk rundt LIS1-ansettelser og mangel på LIS1-stillinger. Til sist, men ikke minst, vil jeg jobbe for at de lokale tillitavalgte skal få gode verktøy til å gjøre jobben sin på best mulig måte.

Et par kjappe tilslutt:

-

Hva klarer jeg meg ikke uten på vakt? Kaffe, P-max og en god bakvakt!

Favoritt medisin-app og hvorfor? CoPE - Copenhagen Paediatric Emergency, et enkelt akuttmedisinsk oppslagsverktøy basert på barnets vekt, det er godt å ha i bakhånd når stressnivået stiger oppover øra - slik det alltid gjør når jeg behandler akutt syke barn.

Favoritt sykehusdings: Det lille håndholdte ultralydapparatet vi nettopp har fått låne på intensivavdelingen. Det er et utmerket verktøy for å gjøre bed-side point-of-care undersøkelser hos pasienter som er blitt kritisk syke, et slags nymotens stetoskop egentlig, bare MYE bedre...

Matpakke eller kantinelunsj? Kantinelunsj to-go.

Hvilken bok har du liggende på nattbordet? Har ganske mange; Mustafas kiosk, Bukkene Bruse på badeland og Gruffalo for å nevne noen

Og leser du den egentlig? Ja, jeg leser hver kveld.

Når du skal på ferie: strand eller by? Strand!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer