Det sier Therese Tveit som er akuttsykepleier i akuttmottaket på Ullevål og primus motor for «Akuttpoden», en podcast om temaer og diagnoser man ofte møter prehospitalt, på legevakt og i akuttmottak.
Nyheter > Aktuelt
- Å høre en episode på bussen på vei til jobb eller mens man kjører bil, er veldig mye mer overkommelig enn å dra fram en bok.
Hva var ideen bak podcasten? - Da jeg leste til eksamen i akuttmedisin i forbindelse med videreutdanningen i akuttsykepleie på OsloMet, var jeg også småbarnsmor og måtte bruke tiden fornuftig. «Multitasking» var, noe det fortsatt er, helt nødvendig og jeg søkte etter podcaster med akuttmedisinsk innhold. Jeg fant lite på norsk, og fikk ideen om at jeg kunne lage en selv.
Har du en bestemt målgruppe? - Det var i utgangspunktet sykepleiere som ønsket faglig påfyll eller var under videreutdanning. Etter hvert har jeg erfart at den også er populær blant medisinstudenter og turnusleger (LIS1). For sykepleierstudenter kan nok noe av innholdet være litt utfordrende og utenfor pensum, men det kan være noe å strekke seg etter.
Hva snakker du om i podcasten? - Jeg tar opp temaer og diagnoser man ofte møter prehospitalt, på legevakt og i akuttmottak. Fokuset er på akuttbehandlingen på sykehuset. I en typisk episode går jeg gjennom en sykdoms patofysiologi, hvordan den arter seg klinisk, hvilke tiltak og undersøkelser som gjøres og hvordan den behandles. Podcasten er ikke ment som kilde til eksamen, men den vil forhåpentligvis være med på å gjøre pensum i bøkene lettere å forstå. Jeg har i hvert fall hatt stort utbytte av å høre på at andre snakker om fag.
Hvor ofte kommer det nye episoder? - Siden 2018 har jeg publisert 29 episoder. Hvor ofte det kommer en ny episode er helt avhengig av hvem jeg får til å stille opp, hvor mye tid jeg har til rådighet og om det er pandemi eller ei.
Vet du hvor mange lyttere du har? - Samlet er de 29 episodene avspilt/lastet ned 176.000 ganger.
Det finnes en jungel av podcaster å velge mellom. Hvorfor skal man velge akkurat denne? - Jeg synes det er mye morsommere å jobbe når jeg kan mer, og man er aldri ferdig utlært. Vi er ansvarlige for å holde oss faglig oppdatert, og for meg som synes dypdykk i forskning er utfordrende, er det fint å drive en podcast som ”tvinger” meg til å holde meg faglig oppdatert og samtidig kunne dele det med andre. Så dersom en faglig og litt nerdete podcast kan gjøre jobbhverdagen din mer spennende eller studietiden/eksamenslesingen lettere, kan «Akuttpoden» anbefales.
Kommentarer