Nyheter > Aktuelt

I møte med ulike fageksperter, gir LIS-legene i pediatri Veronica Martinsen og Åsbjørn Westvik deg oppdatert kunnskap fra pediatrifaget.

Veronica Martinsen og Åsbjørn Westvik er LIS-leger i pediatri ved Oslo universitetssykehus. Høsten 2019 slapp de den første episoden av «Pediatripodden», en podcast som skal gi lytteren oppdatert kunnskap fra pediatrifaget. Vi har intervjuet Martinsen og Westvik for å bli bedre kjent med podcasten.

Veronica Martinsen og Åsbjørn Westvik under innspillingen av en ny episode av Pediatripodden. Foto: Privat

Hva var ideen bak podcasten? - I forbindelse med omleggingen fra gammel til ny LIS-utdanning, fikk Barneklinikken ved Oslo Universitetssykehus utdanningsmidler til et forbedringsprosjekt. Podcaster er veldig i vinden, og dette var en ny og spennende læringsarena vi ville utforske.

Har dere en bestemt målgruppe? - Helsepersonell, primært leger (LIS-leger i pediatri, legevaktsleger, allmennleger, legestudenter og helsestasjonsleger), men også andre som jobber med barn som pasienter, som for eksempel sykepleiere på sykehus og i primærhelsetjenesten.

Hva snakker dere om? - Pediatrifaget endrer seg stadig, og kunnskapen vi fikk på medisinstudiet er allerede utdatert på flere områder. I podcasten snakker vi med fageksperter som utarbeider gjeldende retningslinjer, og tar opp temaer innen både akutt og generell pediatri. I tillegg tar vi opp temaer det kan være vanskelig å lese seg til, for eksempel kommunikasjon med barn og ungdom, og hvordan man kan forberede barn forut for ubehagelige prosedyrer. Målet er å gi unge leger og annet helsepersonell som jobber med barn den nyeste kunnskapen fra pediatrifaget.

Hvor ofte kommer det nye episoder? - Vi har spilt inn to sesonger så langt. Vi slipper episoder ukentlig, bortsett fra i sommerferien. Da har vi pause.

Vet dere hvor mange lyttere dere har? - Vi har et snitt på rundt 1600 avspillinger per episode.

Det finnes en jungel av podcaster. Hvorfor skal man velge akkurat denne? - Det finnes ikke en jungel av pediatriske podcaster, og iallfall ikke på norsk! Dette er en gyllen mulighet til å holde seg faglig oppdatert på en enkel måte.


Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer