Nyheter > Aktuelt

Er du ikke er så flink til å lese artikler, men ønsker å få litt faglig påfyll og bli bedre kjent med andre spennende leger og det de brenner for? Da kan det hende denne podcasten passer for deg!

Bildet er tatt under opptaket av podcast nr. 15 der Herman intervjuer professor i indremedisin Kåre Birkeland.

Herman Egenberg er LIS-lege i psykatri ved Oslo Universitetssykehus. Like før jul startet han podcasten «Legepodden», der han intervjuer ulike leger om diverse temaer – alt ettersom hva han lurer på. Herman har ikke et eget studio, men tar med seg det han trenger av utstyr rundt omkring. Noen podcaster er tatt opp hjemme hos Herman, andre hos intervjuobjektet. Etter koronautbruddet, har han også tatt i bruk skype som midlertidig erstatning.

Hva var ideen bak podcasten? - Da jeg var medisinstudent og nå som lege, har jeg møtt mange leger jeg har hatt lyst til å snakke mer med. Men å spørre en tilfeldig person om han eller hun vil være med å ta en øl bare for å prate, blir sett på som ganske merkelig. Så da tenkte jeg at jeg kunne lage en podcast der jeg intervjuer leger jeg vil vite mer om, for i en podcast kan jeg jo spørre om akkurat det jeg vil. Det er egentlig et skalkeskjul for at jeg skal få spørre om det jeg lurer på!

Har du en bestemt målgruppe? - Målgruppen er først og fremst andre som meg; en fersk lege som ikke er så flink til å lese artikler, men som ønsker å få litt faglig påfyll og bli bedre kjent med andre spennende leger og det de brenner for.

Hva snakker du om? - I hver episode intervjuer jeg en lege. Tanken er at intervjuet skal være dels personlig, dels faglig. Hva vi snakker om er opp til den som blir intervjuet, så det blir vanligvis mest snakk om det han eller hun brenner for. Jeg har ingen plan før vi starter, eller temaer jeg må dekke. Alt er egentlig ganske spontant.

Hvor ofte kommer det nye episoder? - Det kommer an på meg. Hvis jeg er i godt humør og har mye energi, kommer det ofte. Møter jeg veggen en gang, kommer det ikke noe. Tanken er at det skal bli flere som intervjuer enn bare meg, og da vil det nok kunne komme episoder litt oftere.

Vet du hvor mange lyttere du har? - Mellom 1000 og 2000 et sted.

Det finnes en jungel av ulike podcaster. Hvorfor skal man velge akkurat denne? - Hva man vil høre på, må man nesten finne ut av selv. Dette er jo en veldig sær podcast. Du vet ikke hva du får, og du vet ikke når det kommer en ny episode. Jeg kan heller ikke garantere noen at de kommer til å lære noe relevant av å høre på, men det kommer jo noen gullkorn innimellom. Så hvis du er like nysgjerrig som meg og har tid og lyst til å høre et skikkelig langt intervju med en lege, passer det kanskje.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer