Nyheter > Fra foreningen

Gratulerer med LIS1-stilling og velkommen som lege i spesialisering! Endelig er du i gang. Eksamenstid og studentøkonomi byttes ut med nattevakter og stansalarmer. Kanskje har du LIS1 ved et sykehus man er godt kjent? Eller kanskje har du flyttet til nye deler av landet som byr på stor dialektvariasjon. Vi i Ylf ønsker dere alle velkommen!

Tips på veien:

  • Faglige verktøy: Jeg anbefaler å laste ned nyttige apper som Elektrolyttveilederen, MDCalc, Felleskatalogen etc. Lokale metodebøker er i tillegg lurt å ha i baklommen. For hvilke prøver skulle tas ved påvist DVT igjen?
  • See one, do one, teach one: Det er ikke uvanlig at man gjør prosedyrer for første gang som LIS1, da det er en utdanningsstilling. Føler du deg trygg på arbeidet du utfører, eller har du behov for veiledning? Det er ingen skam å spørre og du står aldri alene.
  • Rapportering: Du kommer langt med en god kollegial rapport – som skal være kort, systematisk og konsis. Det er forventet at man kommer med en vurdering og forslag til plan.
  • Se nøye over lønnsslippen din: UTA, PUA, vaktlønn, vakans, B-delsavtaler – mange nye begrep introduseres som sykehuslege. Visste du at UTA er frivillig? Vi har et ansvar som arbeidstaker å ha oversikt over dette, og jeg anbefaler derfor alle nye kollegaer å sjekke ut denne artikkelen.
  • Før overtid: Kan ikke arbeidet utsettes til dagen etterpå? Eller kanskje må du gjøre ferdig skrivearbeid fra tidligere vakter? All overtid skal synliggjøres og registreres. Ta kontakt med din lokale tillitsvalgt ved spørsmål angående dette.
  • Sist, men ikke minst - ta vare på deg selv: Du har tid til å gå på do og husk å spise i tide. En sliten lege er ingen god lege.

For å sikre en lærerik og god start på yrkeskarrieren, er det en del informasjon man som lege trenger å vite om både inngang til- og gjennomføringen av LIS1 på sykehus og i distrikt. Denne informasjon er samlet her: https://yngreleger.no/artikkel/lis-1

Alle LIS1 på sykehus har en egen lokal tillitsvalgt, mens tillitsvalgte for LIS1 i distrikt er de regionale Yngsterepresentantene. Ikke nøl med å ta kontakt med oss ved behov for bistand!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer