Nyheter > Aktuelt

Etter fem års pause forsøker Tidsskriftet seg igjen i podcastverden, og i januar i år lanserte de podcasten «Stetoskopet». Målet er å gi lytteren enkel tilgang til oppdatert forskning og medisinsk forskningsdebatt.

16. januar i år lanserte Tidsskriftet podcasten «Stetoskopet». Det er imidlertid ikke første gang de tilbyr leserne et auditivt innhold. I 1973 kunne du få en egen kassett, «Tidsskriftkassetten», sendt hjem i postkassen og fra 2007 til 2015 hadde de en podcast, «Tidsskrift for Den norske legeforening». Stetoskopets redaksjon består av Julie Didriksen og Irene Thoresen Rønold, mens Tidsskriftets sjefredaktør Are Brean er ansvarlig redaktør. Målet er å by på faglig oppdatering for leger i et (forhåpentligvis) passe underholdende og uformelt format. Vi har intervjuet Irene Thoresen Rønold for å bli bedre kjent med podcasten.

Hva var ideen bak podcasten? - Tidsskrift for Den norske legeforening har masse interessant stoff om norsk medisin og ny norsk forskning. Derfor hadde vi lyst til å gi leserne våre, og andre interesserte, en ny inngang til stoffet. I tillegg hadde vi lyst til å løfte frem alle de flinke legene som publiserer hos oss, og vi ønsket å ha en plattform der vi kunne diskutere aktuelle medisinske problemstillinger, gi tips og råd, og snakke med interessante leger over hele landet.

Har dere en bestemt målgruppe? - Det er først og fremst norske leger. Får vi med oss andre helseinteresserte, blir vi selvsagt glade for det.

Hva snakker dere om i podcasten? - Vi tar opp alt fra ny forskning på brystkreft hos kvinner med silikonpupper (episode 4) til vannlatingsforstyrrelser hos barn (episode 2) og immunitet mot covid-19 (episode 10). Vi også hatt et interessant intervju med Kari Schrøder Hansen som har jobbet som lege i flere flyktningleirer, og med Guttorm Brattebø som var en av de norske legene som reiste til Italia for å bistå i kampen mot det nye koronaviruset. Så langt har rundt halvparten av episodene handlet om covid-19.

Hvor ofte kommer det nye episoder? - Annenhver torsdag. I sommer tar vi imidlertid ferie, men vi er tilbake i august.

Vet dere hvor mange lyttere dere har? - Vi pleier å ha rundt 500 lyttere den dagen vi slipper episoden, så stiger det sakte men sikkert til mellom 1000 og 2000 de påfølgende dagene.

Det finnes en jungel av podcaster å velge mellom. Hvorfor skal man velge akkurat denne? - Vi forsøker å by på faglig oppdatering og underholdning i et håndterbart format, og så løfter vi fram problemstillinger som ikke får så mye oppmerksomhet andre steder. Vi har den fordelen at vi har tidlig tilgang til kvalitetssikret norsk medisinsk forskning og debatt, og vi tar med oss spennende gjester i studio og snakker om kompliserte og vanskelige ting på en forståelig måte.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer