Nyheter > Aktuelt

Landsrådet har talt - vår neste leder er Ingeborg Henriksen, sekundert av nyvalgt nestleder Tobias Solli Iveland.

De neste to årene skal Yngre legers forening ledes av Ingeborg Henriksen, som er nåværende nestleder. Henriksen var eneste kandidat til ledervervet, og ble valgt med stormede akklamasjon av landsrådet.

- Hvordan føles det å være valg til ny leder av Ylf?

- Det føles overveldende, men jeg er kjempeglad med en stor grad av ærefrykt. Det er en enorm tillitserklæring og et kjempeansvar vi har fått. Men først og fremst gleder jeg meg - jeg er både spent og glad! sier Henriksen til Yngreleger.no

Nytt styre i Yngre legers forening. F.v. Lars Magnus Aker, Andreas Aass-Engstrøm, Therese Egenæs, Ingeborg Henriksen, Tobias Solli Iveland, Carolin Sparchholz, Ingvild Skjerping Dahl og Marit V. Forslund. Foto: Mikal Jacob Hole
Nyvalgt leder Ingeborg Henriksen gratuleres av nåværende leder Kristin Kornelia Utne. Foto: Mikal Jacob Hole

"Det er en enorm tillitserklæring og et kjempeansvar vi har fått"

Ingeborg Henriksen, nyvalgt leder Ylf

Med seg på laget har hun nyvalgt nestleder Tobias Solli Iveland, samt et styre bestående av Lars Magnus Aker, Therese Egenæs, Ingvild Skjerping Dahl, Andreas Aass-Engstrøm, Marit V. Forslund og Carolin Sparchholz (yngsterepresentant).

Kampen om nestledervervet stod mellom valgkomitéens innstilling Tobias S. Iveland (St. Olavs Hospital) og benkeforslaget Marit V. Forslund (OUS). Etter votering var det klart at Iveland er Ylfs nye nestleder, mens Forslund ble valgt inn som styremedlem.

- Det er en sinnssyk tillit og jeg gleder meg til å ta fatt på det store arbeidet! sier Iveland om sitt nye verv som nestleder i Yngre legers forening.

Nyvalgt nestleder i Ylf Tobias Solli Iveland. Foto: Mikal Jacob Hole

-Jeg ser veldig frem til å bidra med tillitsvalgtsarbeidet. Særlig å jobbe med å løfte sykehusbygg og forskning, som er mine hjertesaker, forteller nyvalgt styremedlem Marit V. Forslund.

Ny redaktør for Yngreleger.no

I valget om ny redaktør for Ylfs medlemsmagasin Yngreleger.no, var Tuva Stranger Mjønes eneste kandidat og ble valgt ved akklamasjon.

Yngre legers forenings styre 2023-2025


Leder: Ingeborg Henriksen (Helse Møre og Romsdal)

Nestleder: Tobias Solli Iveland (St. Olavs Hospital)


Styremedlem: Lars Magnus Aker (Sykehuset Østfold)

Styremedlem: Marit Vindal Forslund (Oslo universitetssykehus)

Styremedlem: Andreas Aass-Engstrøm (Sykehuset Vestfold)

Styremedlem: Therese Egenæs (Helse Stavanger)

Styremedlem: Ingvild Skjerping Dahl (Finnmarkssykehuset)

Yngsterepresentant: Carolin Sparchholz (Helse Vest)

Redaktør: Tuva Stranger Mjønes

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer