Nyheter > Aktuelt

Legene i Zimbabwe har vært i streik siden 1. desember. Etter 40 dager er streiken over.

Junior Doctors i Zimbabwe har vært i streik siden 1. desember 2018. De har streiket for bedre arbeidsforhold i form av bedre og moderne utstyr på sykehusene, nødvendige medisiner og beskyttende arbeidstøy, samt lønnsutbetaling i US Dollar. 4. januar ble streiken trappet opp, og legene ville ikke lenger yte øyeblikkelig hjelp. I dag, 10.01, melder nyhetsbyrået Reuters at streiken er avsluttet.

Zimbabwe Hospital Doctors Association (ZHDA) sier til nyhetsbyrået Reuters at myndighetene har startet å levere medisiner og annet utstyr til de offentlige sykehusene, i tillegg til at de har skrevet under på at de forplikter seg til å ansette flere leger og vurdere deres lønn og godtgjørelser.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer