Nyheter > Aktuelt

I går meldte en av landets aviser at det var enighet mellom legene og myndighetene i Zimbabwe, og at streiken som har vart siden 1. desember var avsluttet. Det viste seg ikke å være tilfellet og streiken fortsetter. I dag gikk også landets lærere ut i streik.

Junior Doctors i Zimbabwe har vært i streik siden 1. desember 2018. 4. januar ble streiken trappet opp, og legene ville ikke lenger yte øyeblikkelig hjelp. En regjeringsvennlig avis skrev 07.01 at partene var enige og at streiken var over, men lederen av Zimbabwe Hospital Doctors Association uttalte imidlertid at han ikke hadde signert noen avtale. I dag, 08.01, melder en annen av landets aviser, Voanews, at streiken ikke er avsluttet og at legene fortsatt ikke er tilbake på jobb. Legene sier de ikke vil gi seg før myndighetene møter deres krav.

Krever bedre arbeidsforhold og lønn i US Dollar

Legene krever bedre arbeidsforhold i form av bedre og moderne utstyr på sykehusene, nødvendige medisiner og beskyttende arbeidstøy, samt lønnsutbetaling i US Dollar. Legene har tidligere fått lønn i «Bond» som ikke er en offisiell valuta og som stadig synker i verdi. Grunnet økende inflasjon får man stadig mindre for denne valutaen. Dermed vil legene få stadig mindre å rutte med for samme lønn som tidligere. Derfor ønsker legene lønn i den offisielle valutaen, US Dollars, som er den eneste valutaen som er av sikker verdi i landet.

Også lærere i streik

Fra og med i dag gikk også landets lærere ut i streik for å få utbetalt lønnen i US dollar, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer