Nyheter > Aktuelt

Yngre legers forening er klare for innholdsrike dager i Tønsberg – der det blant er duket for valg av nytt styre.

– I år har vi spesielt mange nye med på årsmøtet og vårkurset, det er veldig kjekt. Jeg vil ønske både nye og rutinerte delegater, tillitsvalgte og medlemmer velkommen til Tønsberg, sier Ingeborg Henriksen, leder i Yngre legers forening.

Skal presentere medlemsundersøklse

Programmet i Vestfoldbyen er tett og godt, der noe av det første som skjer er en presentasjon av medlemsundersøkelsen 2025.

– Ylfs medlemsundersøkelse har handlet om spesialistutdanningen og noen forhold ved medlemmenes arbeidshverdag, og er en oppfølging fra tidligere undersøkelser. Å ha kunnskap om hvordan medlemmene har det og hva som fungerer bra og hva som må forbedres med spesialistutdanningen, er utrolig verdifullt for oss, sier Henriksen. 

Hun fortsetter: 

– Vi har tidligere brukt resultatene i dialog med både myndigheter, politikere, ledere og i forhandlingssituasjoner, og det er også mange relevante funn i årets undersøkelse som vil være nyttige i vårt videre arbeid.

Klart for valg

Deretter følger årsmøtet, og ettersom det er oddetallsår i år, er det også duket for valg i Ylf. Allerede på forhånd har mange meldt sin interesse for å stille som styremedlem

– Det er veldig gledelig at så mange ønsker å stille til valg og engasjere seg. Å sitte i Ylf-styret er veldig givende, og et stort ansvar. Ylf har en avgjørende rolle i å være en trygghet i legehverdagen – både for medlemmene og for tillitsvalgte, samtidig som dette må sees i sammenheng med helsetjenestens utvikling, sier Henriksen.

Prioriteringer og etikk

Vårkurset vil også inneholde en bolk om prioriteringer i helsetjenesten fra et ledelsesperspektiv, der Øyvind Bakke, administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold deler sine erfaringer og tanker.

I tillegg vil Morten Magelssen, leder ved Senter for medisinsk etikk (SME) gi en innføring i de viktigste medisinetiske prinsippene når det kommer til prioriteringer i helsetjenesten og etiske overveiinger, som avsluttes med en paneldiskusjon med advokat og avdelingsdirektør for Jus og arbeidsliv i Legeforeningen Lars Duvaland, Morten Magelssen, fag- og forskningsdirektør ved Sykehuset i Vestfold Christian Reissig og Ingeborg Henriksen.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer