Nyheter > Aktuelt

3.-6. mai samles Ylf i Nordens Paris hvor det avholdes vårkurs for tillitsvalgte, samling for foretakstillitsvalgte (FTV) samt kanskje høydepunktet: Årsmøte. Det blir en uke med fagforeningsarbeid, gjensyn og kanskje en topptur eller to.

Første uken i mai braker det løs i Tromsø med tillitsvalgtkurs og årsmøte. Det er mulig for alle medlemmer å melde seg på både vårkurs og årsmøte, selv om fristen har gått ut. Er det fullt settes man på venteliste.

Landsrådet er Ylfs øverste organ, og møtes fast to ganger i året: Til tariffkonferanse og årsmøte. Vi spurte nestleder Ingeborg Henriksen hva som kanskje er det viktigste på årets agenda.

Nestleder Ingeborg Henriksen

-I år er det store temaet oppgaveglidning, som er et brennhett tema i helsetjenesten for tiden! Så skal vi diskutere hvordan Ylf best mulig kan jobbe for medlemmenes interesser fremover, og i tillegg er det vanlige saker om økonomi og alt som er gjort det siste året. Jeg gleder meg til mange fine diskusjoner og kloke innspill fra landsrådet, forteller Henriksen.

Kjetil Askim Foto: Michaela Klouda

Hele styret i Ylf samles selvsagt også i Tromsø. Kjetil Askim ser frem til uken, og trekker også frem oppgaveglidning som et viktig diskusjonspunkt.

-Vi skal gjennom mye spennende politikk hvor vi blant annet skal diskutere saker som skal opp i Legeforeningens landsstyremøte. Særlig dette med oppgaveglidning ser jeg frem til å diskutere og høre hva resten av landsrådet i Ylf mener om.

-Med tanke på all unødvendig byråkrati og ikke minst IT-oppgaver vi har fått delegert de siste årene, er oppgaveglidning en sak vi har lyst å løfte til Legeforeningens landsstyremøte i Stavanger. Men ikke minst blir det veldig hyggelig å møte alle de andre igjen!

-Er det noe du har lyst å gjøre når du først er i Nord-Norges hovedstad?

-Da jeg var i Tromsø for et par uker siden på kurs, tok vi badstue og isbadet! Jeg kan nok la meg lure ut på det på ny hvis det skulle bli aktuelt!

Ylfs lover - Kapittel III – Landsrådet

§ 3-1 Landsrådets sammensetting
Ylfs landsråd er foreningens øverste organ. Ylfs landsråd består av styrets medlemmer og representanter valgt etter reglene i Ylfs valginstruks kapittel III.
Styrets leder er landsrådets leder.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer