Nyheter > Aktuelt

Den siste uken i august skal flere hundre leger og tannleger fra rundt 40 land møtes for å delta på årets medisinske tenninskongress. Her blir det både sportslige utfordringer og faglig påfyll. Kongressen er åpen for alle.

I 1971 ble den internasjonale tennisorganisasjonen for leger og tannleger, World Medical Tennis Society (WMTS), etablert i Monaco. I dag har WMTS flere underdivisjoner. Organisasjonens formål er jevnlige internasjonale møter der både medisin og tennis står i fokus.

- WMTS er en selvdreven og unik organisasjon uten finansiell støtte med fokus på personlig utvikling, både i medisin og tennis – på tvers av landegrenser, sier Magdalena Todorow i WMTS Norge. Organisasjonen har over 500 medlemmer fra nesten 40 land. Land som USA, Finland, Italia, Tyskland, Litauen, Sverige, Tsjekkia, Polen, Ungarn og Indonesia er godt representert.

Årets WMTS-kongress skal avholdtes i Vilnius den første uken i august. Under arrangementet vil det være duket for både sportslig og faglig påfyll. - Alder er ingen hindring for å delta. Tidligere har det vært deltakere med et spenn fra 26 til 90 år, forteller Todorow. Videre presiserer hun at det heller ikke er noen sportslige krav. - Noen deltakere har bare et par år med rekreasjonstennis å vise til. På den andre siden finnes deltakere som har spilt tennis hele livet.

Det er mulig å delta i en spillekategori eller man kan delta på alle øvelsene: single, double, mix, og "Nations Cups" (en separat turnering der man representerer sitt eget land).

WMTS Norge har arrangert flere vinter- og sommertreff de siste årene. - Vi håper på å skape større interesse for deltagelse blant norske tennisspillende leger og tannleger! Å fremme egen fysisk helse er grunnmuren for å skape god helse for andre, avslutter Todorow.

Les mer!

  • Vil du lese mer om WMTS, se her!
  • Vil du lese mer om årets WMTS-kongress, se her!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer