Nyheter > Aktuelt

Det får unge leger i julestemning på jobb. Les intervjuene og la julestemningen komme til deg!

Juletrær med lys, julepynt i butikkene, lukt av pepperkaker og julemusikk på radioen. Julestemningen er til å ta og føle på noen dager før jul. Ikke alle får feire jul hjemme i år. Noen fordi de er alvorlig syke, andre fordi de skal på jobb for å behandle de syke. Vi har spurt noen Ylfere hva som gir dem julestemning på jobb i adventstiden.


God jul!

Hva gir deg julestemning på jobb?

Mari Eskild Rasmussen, LIS ved Haukeland Universitetssykehus.

Nisser i heisen og annen julepynt rundt omkring på sykehuset gir meg julestemning når jeg er på jobb.

* * *

Morten Yung Isaksen, LIS ved Haraldsplass Diakonale sykehus

På Haraldsplass har vi et eget legekor som holder julekonsert på sykehuset. Å delta på korøvelsene gir meg julestemning. I tillegg må jeg nesten nevne alle de billige pepperkakene som står rundt på avdelingene, og som jeg spiser hver gang jeg er sulten.

* * *

Anders Dyrebog Nielsen, LIS ved Sykehuset Østfold

Jeg er dansk, så det å gå til jobb i snøvær gjør at jeg kommer i julestemning. På selve julaften danser vi rundt juletreet i akuttmottaket kl. 24. Da er det virkelig jul!

* * *

Kari Johanne Benitez, LIS ved Sørlandet sykehus

Det er vel julebordet, julelunsjen på jobb og samholdet blant kollegaer som jobber sammen på julaften.

* * *

Egil Aarstad Riveland, LIS ved Stavanger sykehus

På julaften deler de ut en ekstra stor porsjon risgrøt på kardiologisk avdeling, kanskje også et glass saft. Også er det en del som går med juleluer. Det gir meg julestemning.

* * *

Veronika Brezova, LIS på UNN Tromsø

Vi har adventskalender på jobb. I slutten av november leverer alle inn gaver, og så trekker vi hvem som får kalendergave gjennom hele advent. Vi skal også ha en julelunsj uken før jul, der alle tar med seg en rett eller to også deler vi med hverandre. Det er utrolig koselig!

* * *

Oda Lockert, LIS1 ved Fet legesenter

For meg er det viktig med julepynt på avdelingen, i tillegg til at jeg setter pris på den generelle stemningen blant kollegaer som jeg ofte synes er litt annerledes i julen. Og ikke minst er det veldig hyggelig å ønske pasienter god jul og få ønske om god jul tilbake – det skal ikke så mye til.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer

  1. Et flott juleminne fra julen 1965 var å ta med vår da 7 måneder gamle datter, Borghild på avdelingen og plassere henne i sengebeina hos en overrasket og glad pasient på Glåmdal sykehus ,nå Kongsvinger!