Nyheter > Aktuelt

I går ble KS (Kommunesektorens organisasjon) og Legeforeningen enige om kommunlegeavtalen. Nå vil de arbeide for at legevakt ikke skal komme på toppen av fastlegehverdagen.

Særavtalen (SFS 2305) regulerer legevakt, samfunnsmedisinsk beredskap og arbeidsforhold for leger i kommunene og er nå forlenget ut desember 2023.

I en felles uttalelse sier president i Legeforeningen Anne-Karin Rime og arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø at de vil arbeide for at legevakt skal regnes som en offentlig allmennmedisinsk oppgave. Dette vil kreve flere leger i kommunene og medfølgende finansiering.

-Som ledd i å sikre en slik utvikling vil partene be regjeringen om å legge til rette for at fastlegenes plikt til legevakt utenom ordinær åpningstid blir en del av andre allmennlegeoppgaver som kommunen kan pålegge. (...) Legevakt innenfor andre allmennlegeoppgaver krever flere leger i kommunene og vil forutsette tilrettelegging fra statens side i form av forskriftsendringer og finansiering.

-Vi er glade for at vi er kommet til enighet etter en konstruktiv prosess. Det er bra for pasienter over hele landet, og et skritt i riktig retning mot en bedre arbeidshverdag for legene, sier Gangsø og Rime.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer