Nyheter > Aktuelt

Legeforeningen har fått gjennomslag for flere vaksiner, og det er nå klart at spesialisthelsetjenesten vil få totalt 34.000 koronavaksiner de neste to ukene.

17. mars gikk Legeforeningen ut i media og krevde massevaksinering av helsepersonell som følge av stadig økende smitte og lav vaksinedekning av helsepersonell i særlig pressede regioner (1).

Da president i Legeforeningen, Marit Hermansen, senere samme dag møtte helseminister Høie på Dagsnytt18 la hun frem to viktige krav:

  • Få vaksinert helsepersonell som står i smittetrykket daglig så snart som mulig.
  • Ta ned vanlig aktivitet på sykehusene og i helsetjenesten for å møte den tredje smittebølgen (2).

Gjennomslag

I helgen kom beskjeden om at 34.000 vaksinedoser omdisponeres til helsepersonell, 19.000 av dem kommer denne uken. - Dette er et viktig gjennomslag for oss og betyr mye for våre medlemmer som står i front og behandler pasientene, sier Ylf-leder Kristin Utne til Yngreleger.no.

Videre utdyper hun at vi i tiden fremover er helt avhengige av å ha nok kapasitet i helsetjenesten. - Vaksinering av helsepersonell handler om forsvarlighet, beskyttelse og trygghet. Vi må gjøre alt vi kan for å unngå at helsetjenesten kneler i det smittetrykket vi nå står i. Massevaksinering av helsepersonell vil nettopp kunne forhindre det. I tillegg betyr det mye for den enkeltes beskyttelse og trygghet.

De ekstra dosene kommer fra Folkehelseinstituttets beredskapslager (3).

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer