Nyheter > Aktuelt

Clara Bratholm fikk Landsrådets tillitt og bli Ylfs nye nestleder.

Foto: Lars Magnus Aker

Clara Bratholm fikk 35 stemmer mot Anniken Riise Elnes som fikk 9 stemmer og Oda Sandli som fikk 5 stemmer i valget om ny nestleder. Dermed ble det avgjort allerede i første valgrunde.

Clara Bratholm har vært styremedlem i Ylf de siste to styreperiodene og er LIS-lege i pediatri på Drammen sykehus. Fra september blir hun en del av lederduoen sammen med Kristin Kornelia Utne.

Da Bratholm talte til Landsrådet i går, trakk hun frem historier fra virkeligheten som bekymrer, men også motiverer henne. For eksempel den gravide kvinnen som ble bedt om å si opp stillingen sin fordi kommunen uansett måtte ansette en vikar. Sa hun ikke opp, ble det dyrt for kommunen hun gjerne ville jobbe i senere.

Bratholm vil arbeide for bedre lønn og forsvarlig arbeidstid, samtidig som hun vil arbeide for å posisjonere Ylf innad i Legeforeningen. Videre trakk hun frem viktigheten av å bedre kommunikasjonen mellom medlemmene, de tillitsvalgte og styret.

- Internasjonalt arbeid er viktig, i tillegg til helseledelse. Det vil jeg også jobbe for.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer