Blogg > Yngreleger-bloggen

Hva kan du høre på mens du ligger på stranden? Eller når du er på vei på vakt mens alle vennene dine, som ikke jobber i helsevesenet, er på vei til stranden?

Som togpendler har jeg minst to anledninger hver dag som jeg kan fylle med underholdning. På vei hjem foretrekker jeg å høre på musikk eller en lydbok, men på vei til jobb kan det være fint med litt faglig påfyll.

Nylig begynte jeg å høre på podcasten «Behind the knife», en amerikanskprodusert podcast rettet mot kirurger og særlig leger i spesialisering – eller «residents» som de kaller det. «Behind the knife» har holdt det gående siden 2015, med et fast panel med ulike gjester i hver episode. I podcasten får du høre om de vanlige tilstandene i kirurgien, i tillegg tar de gjerne opp ulike kasuistikker eller går gjennom retningslinjer og evidens for behandling. Det kommer nye episoder hver uke, og temaene dekker det meste du lurer på innen kirurgi. I år har det også kommet en egen kategori om covid-19! Det skal også nevnes at de har en egen Youtube-kanal med videoer om blant annet knyteteknikk, suturteknikk og gjennomgang av ulike kirurgiske instrumenter. Hvis du har lyst til å teste den ut, er den tilgjengelig på nett, Spotify og Apple Itunes.

Når de kommer til ikke-medisinske podcaster, er en av mine favoritter NRKs «Hele historien». Her får du nettopp hele historien bak større (eller mindre) hendelser i norgeshistorien. Det er intervjuer med personer som har opplevd det, og/eller vitner og eventuelt pårørende til hendelsen. Det er historier om alt fra innføringen av røykeloven, Big Brothers debut i Norge og «Kaosfestivalen» på Hamar til historier om «Spionen Arne Treholt», justismordet på Fritz Moen og drapet på Martine Vik Magnussen. Spennende, lærerikt og godt fortalt! Har du lyst å teste den ut, finnes podcasten i NRK sin radioapp, på Spotify og Apple Itunes.

De neste ukene vil du få bli kjent med flere ulike norske podcaster med medisinsk innhold på Yngreleger.no. Følg med!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer