Nyheter > Aktuelt

Helseminister Bent Høie lover 38 flere LIS1-stillinger i Nord-Norge med håp om at flere skal bli fastleger. Ylf-lederen er positiv til at det blir flere LIS1-stillinger, men poengterer at dette alene ikke vil løse fastlegekrisen.

Hovedfoto: Skjermdump fra NRK.no.

Helseministeren lover 38 flere LIS1-stillinger i Nord-Norge. Det kom frem i en NRK-artikkel publisert 5. september, dagen etter at EY la frem en nedslående rapport om fastlegeordningen som viste at én av ti fastleger vurderer å slutte og kun ni prosent av medisinstudentene ønsker å bli fastleger.

- Dette er et tiltak for at flere skal ønske å bli fastleger. Vi kommer til å få en økning i antall leger i Nord-Norge, og forhåpentligvis vil det bedre utfordringene som er ved fastlegekontorene i regionen, sier Høie til NRK.

Legene NRK har snakket med mener de nye stillingene vil hjelpe på, men de tviler på at det vil få dem ut av fastlegekrisen og etterlyser flere tiltak. – Vi har kjempet for å få flere turnusstillingen i flere år. At vi nå får flere stillinger er vi fornøyde med. Men det bidrar lite eller ingenting på situasjonen for fastlegene. Det må andre grep til for å sikre en god fastlegeordning i Norge, sier leder av Troms Legeforening, Jo-Endre Midtbu, til NRK. Han etterlyser bedre finansiering av fastlegeordningen, en ordning han mener har vært underfinansiert i 10-15 år.

Midtbu får støtte av Ylf-leder Kristin Utne: - Vi er glade for at myndighetene ser behovet for å øke antallet LIS1-stillinger om vi skal sikre helsetjenestens spesialistbehov, både i kommuner og på sykehus. I likhet med allmennlegene mener vi denne stillingsøkninigen ikke løser problemet, men det et skritt i riktig retning.

Legeforeningen har vist at det er behov for 200 nye LIS1-stillinger. Nå har Høie åpnet opp for å etablere flere LIS1-stillinger, men det er ennå et godt stykke igjen til de nødvendige 200.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer