Nyheter > Aktuelt

Andre helgen i februar ble det arrangert samling for deltakerne på Helselederskolen. Der fikk de unge lederspirene utfordre Bent Høie, som hadde satt av god tid til å svare de unge.

Det finnes flere utdanningsmuligheter innen helseledelese for de som allerede er ledere. For yngre leger uten ledererfaring har det tidligere vært få alternativer. Helselederskolen ble opprettet som følge av at yngre leger ga tilbakemelding om at de ønsket muligheter for utdanning innenfor ledelse.

Blant nesten 200 søkere til Helselederskolens første kull, ble 16 deltagere valgt ut og startet høsten 2018. Andre helgen i februar hadde Helselederskolen samling i Oslo. Der fikk de besøk av helseminister Bent Høie. Han hadde satt av god tid til de unge lederspirene – én time til å snakke med deltagerne, i tillegg til 40 minutter der han svarte bredt på spørsmål.

– Dette viser at helseministeren er interessert i helseledelse og at han mener dette bør prioriteres, sier Ylf-representant i Helselederskolen, Håvard Ravnestad til Yngreleger.

Tony Elvegaard jobber som medisinstudent med lisens i Bergen kommune og på Kalnes. Han var blant dem som utfordret Høye da han spurte om ministerens bakgrunn innen hotell- og servicebransjen hadde noe å si for hans lederstil. Høie svarte at han mener dette har gjort ham lyttende, og at det har gitt ham erfaring knyttet til opplevelser mellom mennesker.

- Møtet mellom fag og mennesker er det viktigste, et sannhetens øyeblikk, der det ikke spiller noen rolle om du er pasient, bruker, kunde eller borger, sa Høie.

Den unge legen fulgte opp med å spørre hvorvidt Høie hadde noen lederegenskaper han ville trekke frem, og fikk høre om nettverksbygging, tydelighet og systemforståelse av de politiske spillereglene.

- Høie har en varm og empatisk utstråling og velger sine ord med omhu. Det er kanskje derfor ingen annen helseminster har sittet så lenge, mener Elvegaard.

Neste kull med deltagere starter opp høsten 2019. I evalueringen av Helselederskolen er det vedtatt at det ved neste opptak skal åpnes for alle LISer (og medisinstudenter de siste 2 årene av studiet). I tillegg åpnes det for flere deltagere på hvert kull. Slik håper arrangørene av Helselederskolen å åpne for at enda flere får muligheten til å utvikle seg innen ledelse, også før de får sine første lederstillinger.

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer