Kommunene er ansvarlige for distriktstjenesten i turnustjenesten. Ved sist medlemsundersøkelse til nyutdannede leger svarte til sammen 55 % at de under turnustjenesten til tider måtte jobbe uten veiledning. 40 % hadde jobbet uten veiledning på fastlegekontoret, like mange ved tjeneste i sykehjem og 30 % ved arbeid på helsestasjon.
Blant dem som rapporterte manglende veiledning, hadde en av fem ikke veiledning overhodet. Ti prosent manglet veiledning i perioder på 10 sammenhengende dager eller mer.
Kommentarer
May Ananiassen
28.02.2018 16:26
"Fastlegeordningen er godt likt av alle..." NEI! Blant mange av kronikerne er dette en sterkt mislikt ordning, bla fordi de ofte innehar diagnoser som ikke er interessante nok, jmf hjerte - og karlidelser m fl. Etter å ha lest denne artikkelen tok jeg en liten ringerunde til venner og bekjente, en av åtte var fornøyd! Kanskje på tide med en ordentlig evaluering, kanskje etter en skikkelig interjuvrunde med pasientene? Selv savner jeg en fastlege som svarer noe annet enn "vet ikke, får se det an.." på alt fra akutt bronkitt til forstuede ankler - og som vil følge opp/videresende når tvilen rår. Må innrømme at jeg ønsker fastlegeordningen helt og holdent avviklet. (Og hadde jeg hatt penger nok så hadde jeg stått utenfor ordningen, men det er dessverre så alt for dyrt å være syk selv, eller pårørende til kronisk syk)
Oddmund Suhrke
20.02.2018 13:15
Det er dessverre slik at kommunene ikke vektlegger veiledning. Jeg spurte en fylkeslege om det stilles krav til veiledere, men fullført turnus var tilstrekkelig. Dette er ikke noe nytt, men ingen ser ut til å bry seg.