Nyheter > Debatt og perspektiver

Anne Marte Lauten la ut sine refleksjoner rundt jobben som gjøres på Elverum sykehus på sin egen facebookprofil. Det var så fint at vi spurte pent om å få publisere det på yngreleger.no også. Det fikk vi!

Kjenner at jeg er stolt av jobben min. Jeg er stolt av å jobbe som sykehuslege på et lite sykehus ute i skogen.

I dag sto den ene heisen. Den står flere ganger i uka. Det er hjertet i halsen for en vakt med klaustrofobi, calling og sparkesykkel. Vi har skjermbrett fra 70 og 80 tallet. Vi har pasientmengder som tidvis får sengepostene til å se ut som en festivalplass.

Det er bekymrede pasienter, enda mer bekymrede pårørende, kritisk syke som svever mellom liv og død og mindre syke som befinner seg i livets kveldstimer og har holdt ut i egen bolig litt for lenge. Alle skal ha sitt.

Folk gjør en fantastisk innsats, hver eneste dag, med de ressurser som er tilgjengelig. Leger og pleiere løper rundt i hjulet. Mange ganger er det så hektisk at man er småkvalm, man springer rundt med full blære og tom mage. De imponerer meg bare mer og mer med tanke på kunnskapen de innehar, tålmodigheten og iherdigheten. Dag og natt, høytid og hverdag.

Sykehuset i skogen låser aldri døren. Det er hverdagshelter som ofte får mindre respekt og takknemlighet enn de fortjener. Jeg er takknemlig for mine kolleger og stolt av det vi står for.

Vi er heldige som bor i Norge, vi er heldige som har et helsevesen for alle, både i større og mindre kriser. Vi er heldige som har ressurser og kompetanse i alle ledd. Vi er heldige som har små sykehus i skogen med folk av ypperste kvalitet.

Uansett om dere har fri eller om dere løper i hjulet; ønsker alle en fortsatt god pinse!

Uansett om dere har fri eller om dere løper i hjulet; ønsker alle en fortsatt god pinse!

Kommenter gjerne denne artikkelen!

Kommentaren må diskutere eller kommentere innholdet i artikkelen på saklig vis og kan inneholde maksimalt 2000 tegn. Behandle andre debattanter med respekt og unngå personangrep. Kommentarer må undertegnes med fullt navn. E-postadressen brukes kun av redaksjonen ved behov for å kontakte innskriver. Alle kommentarer godkjennes av redaksjonen før de publiseres i kommentarfeltet (kan ta inntil ett døgn), og kommentarer som ikke møter retningslinjene vil bli slettet.

Kommentarer

  1. Jeg hadde den store gleden å jobbe to-tre år som sykehuslege inne på skogen, det var sykehuset på Kongsvinger i 1964. Gjør meg de samme refleksjoner som forfatteren og hyller de som har jobbet og fremdeles arbeider der. Den tiden fikk være med å forme meg som lege og gi meg erfaring som har kommet meg til nytte i livet.